Petollisen kaunis syksy

En oikeastaan itse tiedä, mitä mitä mieltä olen postauksesta, mutta tervetuloa silti lukemaan ja ikuinen tiedotus: kommentit ovat sallittuja.

Teksti ei ole minun mielipiteeni.


Syksy on sateen aikaa. Sateenvarjoon ropisee pisaroita ja vesipisarat kerääntyvät yhteen suureksi lammikoksi maahan. Lehdet värjäytyvät ensin kirjaviksi, sen jälkeen ne tippuvat maahan ja muodostavat lehtimaton. Hyvällä lykyllä joku siili saattaa jopa löytää sen pikkuiseksi pesäkseen, johon voisi käpertyä nukkumaan.

Lätäköissä voi hyppiä ja luistimet voi jo kaivaa kaapista odottamaan käyttöä. Ihan kuin niitä edes tarvittaisiin pitkään aikaan. Myös talvivaatteet voidaan jo kaivaa, tuskin niitäkään ihan pian tarvitaan.

Sadetakin voi ottaa päälle ja kaulahuivin kaulaan, ihan kuin joku niistä muka tykkäisi. Kumisaappaat voi ottaa jalkaan, jos vanhemmat huolehtivat, jos eivät voi tyytyväisenä katsella muiden tuskaa, kun ne kompuroivat tiiliskivet jaloissaan ja yrittävät juosta kovaa, mutta niillä kun on niin vaikea juosta.

Joidenkin mielestä syksy on ihana, kaunis, lähes täydellinen vuodeaika, hetki, jolloin koko luonto palaa täyteen loistoonsa, hetki, jolloin kuivuneet kasvit saavat hiukan vettä ennen kuin lumi peittää ne alleen.

Minun mielestäni syksy on julma. Se pakottaa ihmiset kyyköttämään sisällä, pukemaan lisää vaatteita ja se kastelee hiukset niin, että ne kuivuvat rumasti pään ympärille.

Syksy on petollisen kaunis.

 

11 kommenttia

 1. Tosi kiva postaus! Käytit kivasti kauniita sanoja ja kuvailu oli kivasti kirjoitettu 🧡🧡🧡 Tämä oli kyllä upea postaus, mutta ehkä loppu tuli hieman töksähtäen, sillä alkutekstissä kuvailtiin syksyn kauneutta ja yhtäkkiä kertoja ei pitänytkään siitä. Toisaalta, otsikko oli ”Syksy on petollisen kaunis”, joten periaatteessa se sopi ihan hyvin 😁

  Vastaa

 2. Vau!!toi sun postaus oli oikeesti nimensä veroinen!pidin erityisesti siitä kun sä kuvailit lehtien putoilevan lehtimatoksi. T: sakura( aion tehdä tehdä tänne myöhemmin oman blogin mutta nyt tein tän kommentin kaverini Kisun käyttäjällä)

  Vastaa

 3. Hmm, en mä oikeastaan tiedä – jotenkin muuten vaikutti siltä, että syksy oli kertojalle kuin ärsyttävä, mutta silti rakas ystävä, mutta lopussa sitten ilmoitetaankin, että hän ei pidä siitä lainkaan. Hyvä idea, mutta toteutus jäi tällä kertaa vähän ontumaan.

  Vastaa

 4. Kiva postaus! Tykkäsin alun kappaleesta, viimeinen ei ihan iskenyt minuun, koska yhtäkkiä kertoja tuntui vain muuttavan mielensä syksyn suhteen. Muuten oli hyvää kuvailua, mutta tuo kumisaapas juttu oli aluksi vähän sekava. Mutta ”Petollisen kaunis syksy” oli kyllä osuva ja jollakin tavalla jopa taiteellinen nimi tälle postaukselle/tekstille.
  Tämä kommentti oli nyt niin sekava että teen tähän nyt plus ja miinus listan tästä postauksesta:
  + Ihana nimi!
  + Hyvää kuvailua.
  +Kiva idea.
  + Ensimmäinen kappale <33
  + Hyvät sanavalinnat
  – Hieman sekava teksti
  – Viimeinen kappale
  Parannjsehdotus: Olisit voinut vähän paremmin tuoda kertojan vihaa syksyä kohtaan esiin myös muissa kappaleissa. Vähän niin kuin viimeisessä kappaleessa
  (Paitsi no, en mäkään mikään kirjailija ole että vähän ihmettelen miksi mä täällä jotain vinkkejä jakelun 😅)

  Joo siinä oli muutama plussa ja miinus. Ja noita miinuksia oli muuten tosi vaikea keksiä! Ja toivoisin jotain halloween postausta nyt kun on halloween. Vaikka kauhutarinaa jos mahdollista 😉 joka tapauksessa: hyvä postaus!

  PS: Postauksen kuva on I-H-A-N-A!! 👌🌼🌺🌺🌺🖤

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *