Mitä isälle voisi antaa lahjaksi? Tässä muutama idea!

Jo ensi sunnuntaina on isänpäivä. Moni miettii, mitä ostaa, tehdä, antaa tai hankkia isälle. Tässä postauksessa annan muutaman vinkin, mitä isälle sitten voisi hankkia.

Postauksen lopussa on muutama Canvalla tehty kortti, jota voi käyttää itse, joko sen voi tulostaa tai vaikka lähettää isälle sähköisenä.

Riippuu tietysti ihmisestä, mitä henkilö haluaa. Hän saattaa pitää jostain hyödyllisestä tai vaikka herkuttelusta.

Koska ihmisiä on niin monenlaisia, päätin, että kerron vähän enemmän, kuin tavallisesti. Toivon, että löydät jotain ja että isäsi pitää siitä mikä se sitten olikin!

Kirppareilta kannattaa katsoa. Siellä voi olla ihan hyväkuntoisia, halpoja asioita.

Käytännölliset lahjat

Tässä on muutama idea isälle, joka pitää käytännöllisistä asioista.

Kahvikupit

Kahvikuppi on hyvä lahja henkilölle, joka pitää kahvista tai teestä. Kannattaa hankkia hieno kuppi. Ja hienoustan on katsojan silmässä?

Astiat

Jos isäsi pitää yleisesti vaikka tietynlaisesta väristä tai sävystä, voivat astiat olla hyvä ratkaisu. Tai vain astioista.

Solmio tai rusetti

Tämä on tyylikkäälle isälle hyvä lahja. Niitä löytyy varmaan aika paljon ja varmaan ihan kohtuuhintaankin, joten ne ovat hyvä ratkaisu. Tässä kannattaa katsoa jo isällä olevia, ettei tule aivan samanlaista.

Työkalu tai puukko

Jos isäsi korjaa ja ”fiksaa” asioita, niin työkalut ovat hyviä. Ja retkeilijäisälle puukko on hyvä lahja, samoin kuin kahvikuppi.

Vaatteita, asusteita, reppuja

Nämä sopivat lahjaksi hyvin monelle. Kannattaa huomioida isän maku vaateasioissa. Reppu sopii hyvin retkeilijälle. Villasukat ovat myös tähän kylmään vuodenaikaan käteviä. Tietysti huonoa on, että nämä maksavat usein paljon, mutta kirpputoreja voi hyödyntää.

Toimistoon tai luovuuteen

Isälle, joka piirtää, kirjoittaa tai tekee muistiinpanoja, suosittelen lahjaksi jotain toimistotavaraa. Näitä ovat mm. kynät, penaalit, kumit, vihot ja penaalit.

Vihko

Mikä olisikaan parempi lahja luovalle isälle kuin vihko? Varsinkin jokun kivanvärinen. Nämä ovat hyviä, kestäviä ja halpoja vaihtoehtoja,jos et halua käyttää lahjaan muutamaa euroa enempää. Eikä tarvitsekaan, muutama euro, ihan pari euroa tai vähemmänkin riittää.

Kynät ja penaalitarvikkeet

Nämä ovat hyviä lahjoja kuten ylläolevakin. En usko isäsi haluavan vanhaa räsää kynääsi tai pinkkiä yksisarviskynää. Kannattaa myös miettiä, ostaako hienon, mutta huonon kynän vai hyvän, mutta ei kuitenkaan niin hyvän.

Kumit

Tämä on aika tylsä kohta, mutta tästäkin oli mielestäni tärkeä höpistä, joten jatketaas….. On kaikenlaisia krääsäkumeja, joten kumiostoksillakin kannattaa kiinnittää huomia kahteen asiaan. Niitä ovat:

 • laatu
 • hinta (siis hinta- laatusuhde)

Hyvin monissa tavaroissa on ylin aivan päin mitälie. Joten luultavasti kaikessa, mitä ostat kannattaa tarkistaa laatu ja hinta, oli kyse vihosta tai kalsareista.

Itsetehdyt lahjat

Osaatko virkata, ommella tai askarrella? Siinä tapauksessa tämä on hyvä vaihtoehto sinulle. Jos teet homman huolella, uskon, että isäsi pitää siitä.

Tässä muutama paikka, josta kannattaa etsiä inspiraatiota:

-https://kotiliesi.fi/deko/isanpaivaaskartelu-10-ideaa/

-https://fi.pinterest.com/raijaoikari/is%C3%A4np%C3%A4iv%C3%A4/

-https://fi.pinterest.com/pin/33847434689752155/

(Kopioi osoite osoitepalkkiin, niin pääset sivulle.)

Ilmaiset ja ympäristöystävälliset lahjat

Nämä ovat hyvä idea. Etenkin, jos haluat antaa halvan ja/tai ympäristöystävällisen lahjan.

-Yhteistä aikaa: retki, elokuva tai muuta

Suosittelen yhteistä retkeä luonnossa tai piknikkiä, sillä ne ovat mukavia. Myös lahjakortti johonkin on hyvä lahja, sillä silloin saa valita, mitä päättää ostaa.

Kortit

Kortit ovat tärkeä osa lahjakokonaisuutta ja siksi niihin kannattaa panostaa. Kortit ovatkin ihana muisto, joka voi säilyä pitkänkin aikaa. Kortteja on myös saatavilla melko halvalla ja voihan ne tehdä myös itse. Ne voi tehdä kosketeltaviksi tai lähettää vaikka puhelimella!

Tässä on muutama kortti-idea. Nämä kortit olen itse tehnyt Canhalla ja nyt, tällä kertaa annan luvan teille ladata niitä, jos haluatte.

Siinä oli! Toivottavasti pidit postauksesta!

6 kommenttia

 1. Hienoja ideoita!👍😊

  Mäkin mietin, että mitä tehdä iskälle lahjaksi, varmaan teen kortin ja annan lahjaksi tyyliin sellaisen lahjakortin, jolla iskä vapautuu vaikka siivouksesta tai ruuanlaitosta (eli minä hoidan sen) 💚. Tai siis mä en tykkää käyttää hirveesti rahaa mihinkään, kun en saa viikkorahaa tai muuta vastaavaa.

  Vastaa

  1. Hyviä ideoita sinullakin! Itseasiassa aivan mahtavia!
   Tuollaiset lahjakortti ovat vanhemmille aivan parhaita!

   Vastaa

 2. Myöhässä,
  Tosi hyviä ideoita! Noh, mä kerkesin jo ostamaan lahjan mun isille, mutta ensi vuonna voisin käyttää näitä ideoita!
  P.S ystäväni Sakura on luonut oman blogin (hän on kommentoinut kerran tähän blogiin). Tässä linkki:
  https://lottasakura.blogaaja.fi/

  Vastaa

 3. Kiva postaus, tähän oli selvästi käytetty vaivaa! Linkit ja kortit ja kaikki…

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *