10 ja yksi kirjoitustehtävää

Kuva on muokattu Canvalla

Onko sinulla tylsää? Mateleeko aika? Kaipaatko tekemistä? Jos vastasit yhteenkin kysymykseen myöntävästi, kannattaa tähän postaukseen tulla! Olen keksinyt kirjoitustehtäviä, joita saa tehdä, jos haluaa.


1. Tehtävä: silmät

Mieti jonkun ihmisen/eläimen silmiä. Kuvaile silmiä pientä verisuonta myöten. Merkitse myös silmäripsien pituus ja miltä ne näyttävät. Kirjoita niin kauan, kuin huvittaa. Älä väsytä itseäsi liikaa!


2. Tehtävä: pinta

Tunnustele jonkin esineen pintaa(!silmät kiinni!💙). (esim. Peitto, ikkuna, penaali) Kirjoita, miltä se tuntuu, tuntuuko joku muu asia samalta, kuin se.(nyt voit pitää toista silmää auki 😂!) ”Vaikeampi versio”: kirjoita runollisesti tai keksi tarina, joka tuo sinulle mieleen juuri tunnustelemasi pinnan.📝


3. Tehtävä: Auringonsäde

Mene melko aurinkoiseen huoneeseen. Sammuta sähkövalot ja katso ikkunaa ja siitä siivilöityvää valoa. Kuvittele, minkälainen luonne säteellä on. Kerro myös, miksi se valaisee, mikä sitä suututtaa, ja keksi sille myös salaisuus tai heikkous, jota kukaan ei tiedä. ☀️ Keksi myös nimi säteelle.


4. Tehtävä: muisto ja muunto

Kirjoita jostain muistostasi (tämä ”muisto” on itse keksimäni!)

”Muistan ensimmäisen koulupäiväni. Silloin oli aurinkoista, eikä tullut läksyjä. Lauloimme koulussa Aakkoslaulua ja Tiina-opettaja antoi meille kirjoja. Sain paljon uusia ystäviä, niinkuin Piian, Maija, Erikan ja Lilin. Ja tietysti Oilin.”

Okei. Nyt muuta nimet ja kaikki. Lisää uutta asiaa. Käytä mielikuvitusta ja tee hauska tai vain outo teksti. Tärkeintä on, että sinulla on mukavaa ja saat jotain luotua. Ja nyt pienen käsittelymme jälkeen teksti näyttää tältä: ”Muistan ensimmäisen koulupäiväni. Oli sateista ja satoi kaatamalla ja läksyjä tuli paljon. Meillä oli läksynä koota raketti ja kirjoittaa esitelmä seuraavaksi päiväksi ydinfysiikasta. Esitelmän oli oltava 39 sivua pitkä. Lauloimme koulussa lauluja, joissa oli kirosanoja ja Pate-Pösö-Pekka-opettajakulta antoi meille kirjoja. Sain paljon uusia vihollisia, kuten Pate, Peten, Olen, Höpön, Söpön, Nöpön ja Kukkakaalin. Ja tietysti opettajan.” Oli vähän erilainen?


5. Tehtävä: Adjektiivitarina

Tämä ei ole itse keksimäni, mutta tehtävä on niin hausta, että oli pakko laittaa se tähän. Eli nyt ohjeeseen. Kirjoita lyhyt tarina. Jätä kuitenkin adjektiivit pois.(Muuten meillä on oikein hyvä ja kiva opettaja!) Esim:

Minä pidän meidän ______ opettajastamme. Hänellä on ______ hiukset ja _______meikkejä. Minä tahtoisin kuitenkin ______ opettajan. Se olisi _____!

Toi oli aika lyhyt, mutta nyt kysy eri ihmisiltä adjektiiveja. Älä näytä heille paperia! Nyt täytin tarinan itse.

Minä pidän meidän oudosta opettajastamme. Hänellä on tahmeat hiukset ja tyrakyisiä meikkejä. Minä tahtoisin kuitenkin keljun opettajan. Se olisi ruusuisaa!


6. Tehtävä: kädet

 

Tunnustele kynsiäsi ja kynsien pituutta. Kirjoita, Miltä ne tuntuvat. Tunnustele käsiäsi. Ovatko ne karheat vai sileät? Pitkät vai lyhyet? Hoikat vai pehmeät? Vai ovatko ne molempia? Kirjoita tästä vähän aikaa. Katso sitten kynsiäsi. Ovatko ne lyhyet vain pitkät? Vai jotain siltä väliltä?


7. Tehtävä: pilvet

Katsele pilviä. Miltä ne näyttävät? Kirjoita ainakin 2 sekuntia!😂


8. Tehtävä: Vuodenajat

Kirjoita eri vuodenaikoihin liittyviä muistoja. Kirjoita jokaisesta 4-19999999999999999999999999!


9. Tehtävä: keksi oma kirjoitustehtävä!

Käytä mielikuvitusta ja kirjoita 1-200 tehtävää. Voit pyytää jotakuta tekemään niitä.


10. Tehtävä: Hahmo

Mieti joskus jotain näkemäsi ihmistä ja tee hänestä ajatuskartta, vertailija sinuun ja lopuksi tukisanalista.


11. Tehtävä: Tee kirjavinkkaus jollekin tutullesi

Kirjoita mielestäsi parhaasta kirjasta (vaikea valita 😁) kirjavinkkaus. Kerro kuvittaja, kirjailija, ilmestymisvuosi, sivut, oma mielipiteesi, hahmot, juoni, jotain kirjailijasta ja mahdollisesti myös kuvittajasta! Pyydä palautetta!


Kiitos, kun luit.


 

12 kommenttia

  1. AIVAN IHANA! *menee vaihtamaan suosikkipostauksensa linkinvaihtolaisista* Siis oikeasti, AIVAN ihania. Mä NIIN aion käyttää näitä… 💛🧡❤️

    Vastaa

    1. Kiitos, kiitti ja KIITOS! *Miettii, miten *- merkkiä käytetään, kun ei ole ennen käyttänyt sitä.*

      Vastaa

  2. Ihana postaus! Juuri tällaisia kirjoitusharjoituksia kaipaankin! *Tekee samoin kuin Olivia, ja käy vaihtamassa suosikkipostauksensa linkinvaihtolaisten esittelyyn*

    Vastaa

  3. Saanko minäkin tehdä tällaisen Tarinapajaan? Annan creditit totta kai sulle ja saat vastata tähän myös kieltävästi.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *