Kenelle kirjoittaminen sopii?

Näin joku myrtsi ja tietämätön ihminen voisi kirjoittaa:

Lapset EIVÄT osaa kirjoittaa. Heidän mailmankuvansa on kiero ja väärä. Kirjoittaminen on aikuisia varten. Lapset kirjoittavat pelkkää puppua. Kuka edes haluaa lukea lasten kirjoittamaa asiaa?

Yllä oleva teksti on kauhea ja kareja ja kuiluja täynnä. Nytpä minä korjaan tuon tekstin. Vedän yli huonot kohdat ja kirjoitan lihavoidulla tekstillä mahdollisimman todenmukaisesti korjaukset (ehkä liioitellen!).

Lapset EIVÄT osaa kirjoittaa.  Lapset ja oikeastaan KAIKKI OSAAVAT kirjoittaa. Heidän mailmankuvansa on kiero ja väärä. Lasten maailmaan kuuluu avoimuus ja viattomuus. Kirjoittaminen on aikuisia varten.  Kirjoittaminen on kaikkia  varten. Kuka tahansa voi ja saa kirjoittaa. Lapset kirjoittavat pelkkää puppua. Kirjoittajan mielestä ”puppu” on valetta ja kamalaa, mutta lasten teksteistä heijastuu mielikuvitus ja ystävällisyys. Nuoret osaavat kirjoittaa jo surullisesti, mutta samalla nekin on tehty kauniisti. Kuka edes haluaa lukea lasten kirjoittamaa asiaa?   Minä! Ja tietysti moni muu. Lapsilla on mielikuvitusta ja luovuutta. He käyttävät sitä(ainakin monesti) arkailematta ja ihanasti.

Juup, no niin, tiedetään, että minä liioittelen koko ajan ja kaikkialla. Mutta tämän tekstin tarkoitus oli opettaa, että ­KAIKKI osaavat kirjoittaa, jos vain haluavat. Ensi postaukseen! 🖤

4 kommenttia

  1. Samaa mieltä Cherry, kirjoittaminen niin kuuluu kaikille! Mua harmittaa todella paljon, jos kirjoittaminen (ja taide yleensäkin) luokitellaan jotenkin, että näille ja näille se on ok, näille ja näille vaan outoa. Varsinkin harmittaa, että on paljon ennakkoluuloja ja kiusaamista liittyen taiteellisiin poikiin 😕 Haluaisin, että taide kuuluisi kaikille, ja tarkoitan nyt sitä, että se olisi aina hieno ja arvostettava juttu, nyt se on joskus jopa kiusaamisen syy..

    Vastaa

    1. Ester olet aivan oikeassa, se on harmillista mutta on myös kiva nähdä, että joku uskaltaa.

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *