Osaavatko lapset kirjoittaa tietotekstejä?

Hei ja taas kerran pahoitteluni pitkästä tauosta. Yritän jatkossa pitää tasaisempaa tahtia yllä. Ja muuten palkintotarina edistyy kovaa vauhtia, olen vain TODELLA hidas kirjoittamaan. Ja niin… tervetuloa!

Ja taas joku hemmo on kirjoittanut:     ”Tietotekstiä osaavat kirjoittaa vain aikuiset. Lasten päät ja aivot eivät ole kypsyneet tarpeeksi asiallisten- tai oikeastaan minkään tekstin tuottamiseen.”

Ja korjattuna se näyttää tältä:

Tietotekstiä osaavat kir­joittaa vain aikuiset.  Ei pidä paikkaansa. Lapset osaavat kirjoittaa yhtä hyvin, kuin aikuiset! Lasten päät ja aivot eivät ole kypsyneet tarpeeksi asiallisten-tai oikeastaan minkään tekstin tuottamiseen. Tiesitkö, että aivot kehittyvät vielä 25-vuotiaaksi asti? Tämä ei kuitenkaan estä tekstin tuottamista, tai laatua! Tekstin laatu kyllä paranee, kun harjoittelee ja harjoitus tekee mestarin. Lasten ja aikuisten tulisi oppia, ettei tietoteksteihin sovi sotkea mielipiteitä, kuten useat tekevät.(Tiedoksi kaikille, että tämä EI ole tietoteksti. Tämä on enemmänkin mielipide!)

Ensi kertaan!♥

2 kommenttia

    1. Moikka! Ehkä voisin- onko sinulla ideoita uusiin postauksiin, kun minulla on joku vaihe, etten keksi oikein mitään…😬🙂😁

      Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *